Hemsida
   
Letar du efter

Vagusnerven svimning

Letar du efter

Människor förlorar medvetandet av olika skäl och från en mängd olika orsaker. Vissa är psykologiska, dvs rädslan svaret får dem att svimma, eller fysisk, såsom svimning som uppstår när vi över anstränga oss. Vagusnerven svimning (även känd som vasovagal synkope) är helt enkelt någon förlust av medvetandet på grund av vagusnerven.

Vagusnerven svimning Vagusnerven går direkt från hjärnstammen, framför öronen och ner på halsen mot bröstet och buken. Den avgrenas på flera ställen för att tillhandahålla kommunikation med hjärnan att ett antal organ, såsom hjärtat och magen . Dess huvudsakliga funktion är att styra blodet mot matsmältningssystemet när maten är uppäten, men om det är överaktiv då vagusnerven kan ta för mycket blod från hjärnan, orsakar en förlust av medvetandet (vagusnerven svimning).

Denna typ av svimning är i allmänhet inte begränsad till personer med 'defekta kallad konventionen vagala nerver, men det är en reaktion som kan hända att någon människa. De flesta av oss har upplevt betydande yrsel eller ett "huvud rusning" efter kräkning vilket innebär att vi måste ligga ner. Några av er läser detta kommer att ha svimmat efter kräkningar också och det är en klassisk vagusnerven reaktion. Likaså om vi har en särskilt stor avföring vagusnerven kan bli överstimulerad igen, ta blod från hjärnan att hjälpa till med vad som händer på andra ställen i kroppen. Det är en obehaglig reaktion och en som kan vara pinsamt, men vårdpersonal känner igen den lätt och vet de mycket enkla behandlingar som krävs för vagusnerven svimning som ryggen av sina händer.

Så vad innebär det kännas att ha en vagal episod nerv svimning? Du kommer förmodligen känna dig yr, illamående och som om du har ett huvud bråttom. Din hörsel kan känna "dämpat" och din syn suddig eller tunnel-liknande. Du kan försöka att formulera att något är fel, men orden kommer ut förvrängd. Oroa dig inte, är detta bara ett resultat av din hjärna att inte ha tillräckligt med blod, men när du återvänder till medvetandet detta kommer rätt i sig. Du kommer också troligtvis att känna varmt i början, men sedan svalna och fuktig när du vaknar. Försök inte komma upp direkt, utan koppla av en stund, har lite vatten och få lite kall, frisk luft.

Under stimulering av vagusnerven kan också utlösas om en person är "blödiga", dvs de kan passera ut vid åsynen av blod, något speciellt blodigt eller sexuellt explicit. Denna typ av svar är bara ett bekymmer när det händer väldigt ofta, eller om individen har ett hjärtfel, som vagusnerven orsakar långsammare hjärtat när överstimulerad. Om du är svimning regelbundet så ska du besöka din läkare så snart som möjligt ta reda på vad de möjliga orsakerna är och vilka behandlingar som är tillgängliga för dig.

Om författaren:
Ingen information för denna författare.

Neurologiska sjukdomar

Villkor funktionshinder

E-nyhetsbrev

Prenumerera på H.H Press

Vår vecka allmänt intresse e-nyhetsbrev håller dig uppdaterad på en mängd olika hälsofrågor.

Registrera dig nu
Hemsida  >  Villkor funktionshinder  >  Neurologiska sjukdomar  >  Vagusnerven svimning