Hemsida
   
Letar du efter

Träning efter knäledsoperationer när är det möjligt?

Letar du efter

Om du är i kondition i stor skala, så du kan vara vid den punkt där den största oro efter en operation är hur mycket muskelmassa du troligtvis kommer att förlora. Läkaren kommer utan tvekan att säga att du inte ska träna eller utöva förrän flera veckor till flera månader efter operationen, men du kan förvänta detta leda till en ganska stor mängd muskler förlust.

Träning efter knäledsoperationer när är det möjligt? Naturligtvis exakta tid som man inte kan träna efter knäoperation kommer att bero på vilken typ av operation vissa kommer att lämna dig oförmögen att bara några dagar medan andra kan vara ett månader värt.

Självklart ska du följa din läkares råd om detta, och de försöker bara hjälpa din återhämtning genom uppmanar dig att hålla dig borta från vikterna. Men vad läkaren eventuellt inte känner till är hur mycket tränar du kan göra utan att påverka ditt knä, och här kan du fuska lite.

Till exempel kan du naturligtvis träna hela överkroppen med några övningar som gör att du kan sitta ner. Bicep curls, bänkpress, flyger PEC etc kommer att se till att det bara är benen som försämras. I själva verket genom att fokusera helt på överkroppen du kommer att ha en dag eller två fria att ägna ytterligare armarna eller bålen, vilket innebär överkroppen styrka faktiskt kan öka. Dessutom, om du har kryckor så är detta en stor möjlighet att skapa en 24-timmars träning för överkroppen om du använder dem på rätt sätt.

Du har även möjlighet att träna din andra benet, även om detta kan resultera i att din muskulatur blir ojämn vilket är ett stort problem för seriösa bodybuilders. Om du vill ta det ännu längre om, kan du träna även dina höfter och lår med låret master, och träna dina kalvar kalv övningar som gör att du kan sitta ner. På så sätt är det bara dina quadriceps och dina hamstrings som kommer att påverkas av knäoperation. Fråga din läkare om det är okej att försöka spänna dessa muskler eller använda en elektrisk stimulator för att utbilda dem utan motstånd du behöver ställa så både fyrhjulingar och hamstrings utövar kraft på knäna och det kan störa din återhämtning. Samtidigt äta massor av protein och du bör inte märka för mycket av en nedgång i benen.

Innan du återvänder till huk och tillägg ben du behöver för att rådfråga din läkare. Samtidigt även lyssna på din egen kropp och hur det känns. Försök att inte hoppa i djupt vatten heller, och börja med lite simning eller cykling, vilket i båda fallen kommer att träna dina ben i en låg påverkan sätt. När du återvänder till din vanliga träning rutin, börja med lätta vikter och en Knäskydd (återigen fråga din läkare om råd om bästa knästöden tillgänglig). Om du märker någon smärta under eller efter övningen håll av för lite längre tid innan du kommer tillbaka. Kom ihåg att om du få den att åter bryta så kommer det bara innebära längre tid innan du kan återvända.

Om författaren:
Ingen information för denna författare.

Ortopedi

Läkemedel

E-nyhetsbrev

Prenumerera på H.H Press

Vår vecka allmänt intresse e-nyhetsbrev håller dig uppdaterad på en mängd olika hälsofrågor.

Registrera dig nu
Hemsida  >  Läkemedel  >  Ortopedi  >  Träning efter knäledsoperationer när är det möjligt?