Hemsida
   
Letar du efter

Tandköttsinfektion

Letar du efter

Ett gummi-infektion är en obehaglig men vanligt problem vid vilken en virusinfektion påverkar vävnad i tandköttet. Ibland också kallas tandköttsproblem, kan detta resultera i ett antal symptom, inklusive potentiellt förlust av tänder. Lyckligtvis, om du ser en tandköttsinfektion tidigt finns det olika former av behandling som kan hjälpa dig att övervinna det både huskurer och läkemedel som kommer att förskrivas av en tandläkare eller läkare.

Symptom

Symptomen av en gummi-infektion kan variera beroende på typen av infektion. Det finns emellertid vissa vanliga tecken som gör det enkelt att upptäcka.

Tecknen på tandköttsinfektion liknar någon annan typ av vävnad infektion men naturligtvis lokaliserad runt tandköttet. Detta kommer att resultera i missfärgning och känslighet. Tandköttet kan skada eller känner känslig för beröring, och de kommer sannolikt blöder när borstad. Andra tecken kan vara kontinuerlig blödning och utseende att bli lång i tanden som gummit nöts bort och exponerar mer av tänderna. I andra fall kan det finnas en urladdning eller utsöndras kommer från tandköttet. Dina tänder kan så småningom bli förlora och som problemet fortskrider kan de även faller ut. Toppen eller botten i tandköttet kan påverkas, eller i vissa fall både och. Halitosis är ytterligare ett symptom på tandköttsinfektion (dålig andedräkt).

Behandling

Om du misstänker att du har tandköttssjukdomar är det viktigt att se en tandläkare så snart som möjligt, och de kommer sannolikt rekommendera några specifika tandkräm mm samt ger dig antibiotika för att behandla infektionen. Se till att du fortsätter att använda antibiotika för hela kursen.

Huskurer

Tandköttsinfektion Problemet med tandläkaren är att ibland kan det ta lång tid att få en tid som kan lämna dig panik om du misstänker att du kan vara på väg att förlora tänderna.

Lösningen är då att använda några huskurer för att behandla problemet så gott du kan. Först av allt detta innebär att få en lätt tandborste och borsta så försiktigt som möjligt annars riskerar man att ytterligare förvärrar vävnaden.

Samtidigt bör du använda ett munvatten som Corsodyl. Den innehåller den aktiva ingrediensen diglukonat klorhexidin som är ett antibakteriellt medel som kan bidra till att döda de bakterier som orsakar infektionen. Om du inte hittar Corsodyl sedan leta efter en annan munskölj med denna ingrediens.

Alternativt kan istället för att använda munvatten kan det hjälpa att använda vatten blandat med salt. Detta har antibakteriella egenskaper också och kommer att bidra till att döda angrepp. Bara blanda en liten mängd salt i en shot glas-värde av vatten och skölj den här runt munnen innan spottar ut inte svälja.

Om författaren:
Ingen information för denna författare.

Mun tandsjukdomar

Villkor funktionshinder

E-nyhetsbrev

Prenumerera på H.H Press

Vår vecka allmänt intresse e-nyhetsbrev håller dig uppdaterad på en mängd olika hälsofrågor.

Registrera dig nu
Hemsida  >  Villkor funktionshinder  >  Mun tandsjukdomar  >  Tandköttsinfektion