Hemsida
   
Letar du efter

Hjärnskakning behandling

Letar du efter

Hjärnskakning definieras som en traumatisk huvudskada, som kan inträffa som ett resultat av mild eller svår dunk på huvudet. Studier har visat att vissa skallskador som kan visas milda kan få långsiktiga effekter, oftast när skadan upprepas. Ibland kan hjärnskakning relateras till medvetslöshet också. Det finns ett antal människor som kan drabbas av hjärnskakning i dagliga livets aktiviteter eller sport och det är viktigt att omedelbar läkarvård ges till dessa människor.

Hjärnskakning behandling Några av de allmänna tecken på hjärnskakning innefattar:

Minnesförlust

Förvirring

Förlust av medvetandet

Desorientering

Olika storlek av eleverna

Sipprande av vätska från öronen, munnen eller näsan

Symptomen på hjärnskakning är lätt att behandla, förutsatt att det inte finns någon skada som åsamkats under läkningsprocessen. Om du letar efter lite information om behandling av hjärnskakning, så här är några riktlinjer som kan hjälpa dig med det samma.

Om hjärnskakning är mild, så är det viktigt att ha en medicinsk undersökning utförd. Om det visar sig vara grad 1 hjärnskakning, då personen bör hållas under vila och bör följa för ett par timmar, och om allt är normalt så personen kan återgå till de dagliga sysslorna och sport på samma dag. Men om personen får ett annat hjärnskakning på samma dag, så detaljerat resten krävs under observation tills personen blir symtomfri.

Om det är en klass 2 hjärnskakning, då är det viktigt att all verksamhet av dagen borde kallas av och personen bör hållas under strikt medicinsk övervakning. Om symtomen verkar förvärras, sedan en datortomografi eller en MRT är föreslog. Om en person har drabbats av en klass 2 hjärnskakning är det viktigt att han / hon inte utveckla symptom under en vecka innan återuppta den normala verksamheten eller sport.

Om hjärnskakning är betyget 3 som det åtföljs av förlust av medvetandet, så är det viktigt för personen att genomgå grundlig läkarundersökning och tester, och även gå igenom en datortomografi och magnetkamera. Om någon förvirring eller minnesförlust observeras därefter personen ska läggas in på sjukhus omedelbart.

Om hjärnskakning är mild, då kan du också göra egenvård hemma. Poängen med skadan kommer att göra en gås ägg synliga på grund av blödning under skalpen. Detta kallas som hematom och dess tynar bort på egen hand med tiden. Emellertid kan användning av is omedelbart efter trauma hjälpa till vid minskning av storleken. Å andra sidan är det viktigt att notera att is inte ska appliceras direkt på huden och bör vara inslagen i en tvättlapp och därefter appliceras. Du kan fortsätta 2-3 timmar 2 dagar. Förutom bump, om det finns andra symptom som förvirring, vätska sipprar ur munnen, öronen eller näsan, då är det viktigt att du ringer en läkare om hjälp.

Om författaren:
Ingen information för denna författare.

Villkor funktionshinder

Villkor funktionshinder

E-nyhetsbrev

Prenumerera på H.H Press

Vår vecka allmänt intresse e-nyhetsbrev håller dig uppdaterad på en mängd olika hälsofrågor.

Registrera dig nu
Hemsida  >  Villkor funktionshinder  >  Hjärnskakning behandling