Hemsida
   
Letar du efter

Att behandla en klämd nerv

Letar du efter

En nöp nerven kan ge en stress förutsättning för kroppen som också kan orsaka en smärtsam nerv. Detta kan bero på att lyfta något tungt eller vridning eller vridning av kroppen på ett ovanligt sätt. Tillståndet kan också hända i kroppen utan någon annan orsak. Det finns ett antal metoder som kan behandla ett kläm nerv och kan minska en del smärta. Vid behandling av en klämd nerv, är det viktigt att lokalisera den exakta positionen och isolera det för behandling. Det bästa du kan göra för att behandla en klämd nerv är att ta itu med de ledband och senor som omger området.

En av metoderna är att behandla klämd nerv med hjälp av akupunktur. Det finns många människor som har dragit nytta av denna behandling. Akupunktur är en traditionell kinesisk terapi som syftar till att lindra smärtan, och även korrigera flödet av energi i kroppen genom skrifter som har skadats. Det finns små ofarliga nålar insatta i akupunkturpunkter. I vissa fall kan dessa nålarna spetsad med örtextrakt för att påskynda lättnad. Det finns också lokala och naturläkemedel som används tillsammans med akupunktur för att påskynda en väl fungerande.

Akupunktur och akupressur används med framgång för behandling av klämda nerver. Båda dessa metoder frigöra block av energiflödet. När ett block uppträder i meridianplanet kanalen, då en svullnad och inflammation kan resultera i kompression av en nerv. Frisättning av blockering och återupptar flödet av energi i de vävnader som omger området kommer att resultera i en uppmjukning av nerven. Dessutom kan en process som kallas koppning tillsammans med akupunktur användas för att få befrielse från en klämd nerv. I denna process är ett glas eller bambu kopp används på huden med sug, bidrar detta i rätt flöde av blod och energi i kroppen, och det kan också användas tillsammans med andra behandlingar för lossning av den uppmjukade vävnaden.

Det finns också ett antal anti-inflammatoriska läkemedel och muskelavslappnande som kan masseras försiktigt över det drabbade området, och detta ger mycket lindring från smärtan. Detta kan minska intensiteten av smärta och också minska svullnaden och trycket på omgivande områden. I de flesta fall kan massage användas för att slappna av musklerna. Detta kommer att ge dig en viss lättnad tills den skadade vävnaden blir läkt.

I ett extremt fall är klämd nerven behandlades med en operation. Om tillståndet fortsätter att vara densamma för månader, då en operation som kan krävas. Detta görs vanligen för att ta bort ben sporrar eller bråck skivor eller ens avtjänar ett karpalligament. Om platsen för skadan är olämpligt för operation, då kortisoninjektion kan ges för att åstadkomma en lindring från smärta och inflammation. Men innan du går in för en operation, är det viktigt att prova andra metoder för behandling.

Om författaren:
Ingen information för denna författare.

Neurologiska sjukdomar

Villkor funktionshinder

E-nyhetsbrev

Prenumerera på H.H Press

Vår vecka allmänt intresse e-nyhetsbrev håller dig uppdaterad på en mängd olika hälsofrågor.

Registrera dig nu
Hemsida  >  Villkor funktionshinder  >  Neurologiska sjukdomar  >  Att behandla en klämd nerv